Idei de Pairing cu Ciocolata de Valentines
#Ciocolata este considerata un bun remediu antistres, la fel ca si alcoolurile, care activeaza #hormonulfericirii, endorfina. Pana si in ayurveda, medicina indiana este recomanat un pahar de vin pe zi, dar si in gastronomia gourmet franceza. Am studiat pentru voi efectul #pairingului Ciocolata+Vin, Ciocolata+Whiskey sau Ciocolata +Cocktailuri.
Iata cele mai bune pairinguri recomandate, desigur terapeutic, dar si pentru asocierea de gusturi.
Regula de degustare #No1:
Intr-un pairing ciocolata+alcool, ingredientul mai dulce, indeosebi ciocolata va potenta gustul amar din celalalt, indeosebi taninurile din vin.
Regula de degustare #No2:
Ciocolata va acoperi gusturile subtile florale si fructate din majoritatea vinurilor, fie ele albe, rosii sau rose. De acee este bine sa o consumam fie inainte de a degusta vinul, fie dupa, Nu in timp ce bem vinul.
Regula de degustare #No3
Ciocolata amaruie este cea mai neutra in gust, dar va potenta post gustul amarui in combinatia cu alcool. Bomboanele cu visine sau batoanele cu ciocolata dulce, alune si caramel , toffee sau biscuit sunt si ele indicate, daca va doriti sa diminuati post gustul amarui.
Ciocolata cu 70% cacao merge bine cu vinul Merlot ;
Ciocolata cu 85% merge bine cu vin Muscat ;
Ciocolata cu 90% cacao si extra creamy sau bomboanele cu multa cacao merg bine cu vinul de Porto;
Ciocolata cu caramel merge bine cu Prosecco;
Ciocolata cu portocale merge bine cu vinul Madeira ;
Ciocolata cu fulgi de sare merge bine cu vinul Zinfandel ;
Ciocolata cu chilli merge bine cu vinul Ripasso di Valpolicella si cu whiskey;
Ciocolata Cherry intense merge bine cu vinul Sauternes;
Ciocolata cu afine sau fructe de padure Blueberry intense merge bine cu vinul Moscato ;
Ciocolata cu gust fructat Strawberry intense merge bine cu vinul rosé.
Ciocolata cu lapte merge bine cu vinurile Moscatel, Sherry, Porto, Muscat;
Ciocolata Dark merge bine cu Vin Santo, Porto, Zinfandel, Banyuls, Chinato, Maury.